Geschiedenis


In de plaatselijke Thoolse krant “de Eendrachtbode” van 1 augustus 1968 staat een artikel over deze camping in Stavenisse hoe het allemaal begon. De camping is van de heer D. J. Quaak, een Stavenissenaar, hijzelf werkt aan de havens in Rotterdam, zodat zijn vrouw meestal de gasten ontvangt. Veel uitgaande en binnenkomende gasten heeft de camping Quaak echter niet. Het terrein is niet groot en enkele mensen komen daar al voor het tiende jaar. Veel vaste klanten dus.

oudefotooudedorpDoor het ingrijpen van de overheid is de camping eigenlijk ontstaan. Het is allemaal begonnen toen hier een tiental meters vandaan een stuk dijk werd afgesloten vertelt mevrouw Quaak.

De goedkeuring voor de camping kregen ze vlot. Er waren ongeveer twaalf gezinnen waarvan zeventig procent Belgen en dertig procent Nederlanders en 1 Duitse familie.
Er waren voor de kampeerders twee toiletten drie wasbakken. Op dat moment werkten ze 2 jaar met een vergunning en als de zaak goed loopt wordt het uitgebreid.

Om de dijk over te gaan, en om te gaan zwemmen of zonnen heeft men een kaart van de de Deltafederatie nodig. Het lidmaatschap komt op zes gulden per jaar voor volwassenen. Voor kinderen is het iets minder. Daarom heeft de familie Quaak gewacht met uitbreiding om te zien of het lidmaatschap van de Deltafederatie een grote belemmering vormde voor de kampeerders.

De camping Quaak ligt aan het einde van een doodlopende weg. Met mooi weer staat de hele Keetenweg hier vol met auto’s vertelt mevrouw Quaak.oude_dorp5

Ergens eind jaren ’90 wordt de camping verkocht en heet daarna enkele jaren “camping Chadom/Moggershilsepolder”.

In 2001 vindt opnieuw een eigenaarswisseling plaats. De familie Verstijlen verandert de bedrijfsnaam in “camping ’t Oude Dorp”.
Er volgen diverse vernieuwingen, onder anderen de aanleg van enkele zwembadjes, de bouw van enkele blokhutten voor de verhuur, verzwaring elektra/waterdruk, asfaltvernieuwing etc. Voor kinderen van 12 jaar en ouder komt er een jeugdhonk met TV, tafelvoetbal en dartboards.

In 2006 en 2007 komt de camping enkele malen in het nieuws door het project “Happy Days”. Uit idealisme wil het echtpaar Verstijlen gezinnen waarvan een van de ouders of kinderen gehandicapt is, of die het om een andere reden moeilijk hebben, de mogelijkheid bieden op een bijna gratis vakantieweek. Er wordt een stichting opgericht, “Happy Days Tholen”, en een Fins blokhut geplaatst die geheel is aangepast voor mensen met een lichamelijke handicap. In de zomer van 2006 is de hut gereed en kan het eerste gezin verwelkomd worden.

Er zijn nu 100 vaste jaarplaatsen, 6 seizoenplaatsen, 4 toerplaatsen, kantine, 2 toiletgebouwen, wasserette/telefoongebouw, draadloos internet(wifi),
motorvriendelijke camping. Voor verhuur zijn er 6 log houses, 5 chalets, 2 stacaravans, 1 minder validechalet.

oude_dorp

Sport- en spelvoorzieningen: Speeltuin; Tafeltennis; Jeu de boules baan; Groot sportveld; 2 kinderbaden met glijbaan en clown, diep bad (alles verwarmd); jeugdhonk 12 jaar en ouder;

Kortom Camping ‘t Oude Dorp is een gezellige familiecamping in Zeeland  gelegen op het eiland Tholen.
Foto’s:

196919691969